%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

Oktobra tečemo v rožnati!

3. 10. 2022

Prihaja maratonski oktober, ko bo tekaški korak zadonel po ljubljanskih ulicah, prihod v cilj pa napolnil srca neustrašnih tekačev. Volkswagen Ljubljanski maraton vsa leta združuje, osrečuje, predstavlja izziv in ustvarja zdrav življenjski slog. Tek nas povezuje, opogumlja, predvsem pa osmišlja življenje tudi na višjem nivoju. Oktobra tečemo v rožnati.

Povabimo vas, da pretečete 10, 21 ali 42 km po uradni trasi Volkswagen Ljubljanskega maratona kadarkoli v rožnatem oktobru, samostojno ali z družbo. Tečete po pločniku, traso in čas si merite sami, upoštevajte cestno prometne predpise in predvsem tecite z mislijo na cenjene predstavnice nežnejšega spola. Uradni start je pri Drami, cilj pa na Kongresnem trgu. Ljubljano, najlepše mesto na svetu, smo odeli v rožnato. Na uradni trasi 10 km vas bodo cel oktober spremljala spominska obeležja, rožnate kilometrske označbe, ki vodijo do cilja.

Pripravili smo posebno spominsko tekaško majico Rožnati maraton, ki jo prejme vsak, ki donira minimalno 10 eur. Vsa zbrana sredstva bomo predali Združenju Europa Donna Slovenija. Posebno spominsko majico lahko po prijavi na Rožnati maraton in ob predloženem dokazilu o plačilu donacije prevzamete v Turistično informacijskem centru Ljubljana TIC (Adamič-Lundrovo nabrežje 2, 1000 Ljubljana) v neposredni bližini Tromostovja, od ponedeljka do petka od 14.00 do 18.00, ob sobotah od 9.00 do 13.00. Majice so na voljo od ponedeljka, 3. 10., do vključno petka, 28. 10. 2022.  

Timing Ljubljana, bo skupaj s sponzorji Volkswagen Ljubljanskega maratona, za vsakega prijavljenega tekača na Rožnati maraton, ki bo odtekel eno izmed tras, doniral 1 eur v sklad Združenja Europa Donna Slovenija.

Kako lahko sodelujem?

Sodelovanje na Rožnatem maratonu je brezplačno, vseeno pa morate izpolniti prijavnico. Povabimo vas, da se pridružite klubu »Ljubljana marathon« na Stravi, vašo tekaško dejavnost poimenujete Rožnati maraton. Zaželeno je, da na družbenih omrežjih, objavite fotografijo s teka, najboljše kar v rožnati majici, pri opisu pa označite Ljubljanski maraton in dodajte #LJMARATON.

Obvezna prijava na Rožnati maraton: www.prijavim.se.

Pridružite se nam v klubu LJUBLJANA MARATHON na omrežju Strava.

Objavite fotografijo na družbenih omrežjih (zaželeno v rožnati majici) in uporabite #LJMARATON

Tradicionalni tekaški spektakel Volkswagen Ljubljanski maraton se bo zgodil 23. oktobra, vse ostale dni pa dobrodošli na Rožnatem maratonu. Se srečamo na teku po ljubljanskih ulicah.

Gremo v Ljubljano na Rožnati skupinski tek

V soboto, 15. 10. organiziramo brezplačni Rožnati skupinski tek, kjer bomo družno pretekli 10 km po uradni trasi Garmin 10 km Volkswagen Ljubljanskega maratona. Dobimo se ob 10. uri pred Dramo. Prosimo vas, predhodno vsi oddate prijavo na Rožnati maraton. Zelo je zaželeno, da vsi tečemo v rožnati majčki in ljubljanske ulice preplavimo z rožnato energijo.

Združenje Europa Donna Slovenija je slovensko združenje za boj proti raku dojk, ki združuje skoraj 3.000 članic in članov in povezuje zdrave ženske, bolnice z rakom dojk ali rakom rodil, posameznike in strokovne institucije v Slovenije, ki delujejo na področju raka dojk in rakov rodil.

Bodi in ostani zdrava! Številne raziskave kažejo povezavo med zdravim načinom življenja in manjšim tveganjem za razvoj raka dojk. Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije bi lahko z zdravim načinom življenja preprečili 30 – 50 odstotkov primerov vseh rakov. Z redno telesno dejavnostjo, zdravo in uravnoteženo prehrano, vzdrževanjem telesne teže in pozitivno naravnanostjo lahko veliko prispevamo k svojemu zdravju.