%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

Štartne cone

15. 8. 2022
Oba štarta vseh treh nedeljskih tekov na Volkswagen Ljubljanskem maratonu sta že vrsto let razdeljena na štartne cone, to je prekate, kjer so tekači razporejeni glede na pričakovan končni rezultat. Že doslej ste se vanje razporejali sami, ob vstopu, letošnja sprememba pa je vnaprejšnja odločitev in določitev cone. To izberete že ob prijavi, z dokazilom o že doseženem rezultatu pa je pogojena le prva cona. Ta je namenjena najhitrejšim: ob izbiri prve cone se vam bo odprlo dodatno polje, kamor boste vpisali URL naslov (npr. www.naslovspletnestrani.si), iz katerega je razvidno, da je tekač razdaljo že pretekel v zahtevanem času v zadnjih treh letih.

Število tekačev in tekačic v posamezni coni je seveda omejeno, zato bo končna odločitev, kam vas razporedimo, naša. Cone so poimenovane po (mednarodno razumljivi) abecedi od A do D, oznaka, v katero cono sodite, pa bo natisnjena na startnih številkah.

Vstop v posamezno cono bo v zadnjem delu cone, začetek cone pa bo označen s tablo z napisom pričakovanega časa v cilju. V vsaki coni bodo vidno označeni in opremljeni tako imenovani zajčki, to je ritem tekači, ki bodo določeno razdaljo pretekli v vnaprej dogovorjenem času.