3.150 m

Srednješolski tek

Razdalja
3.150 m
Start
16.00
Prijavnina
Prijavnine ni
KRAJ PRIREDITVE
Središče in okolica mesta Ljubljane
DATUM IN ČAS PRIREDITVE
Sobota, 22. 10. 2022, ob 16.00
PRIREDITELJ
Mestna občina Ljubljana
IZVAJALEC
TIMING Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov

PRIJAVA

Šola lahko dijake prijavi od 1. 9. 2022 do 13. 10. 2022.

URNIK ŠTARTOV

  • tek za dijake letnik 2006 in mlajši ob 16.00 uri
  • tek za dijake letnik 2004 in 2005 ob 16.00 uri
  • tek za dijakinje letnik 2006 in mlajše ob 16.30 uri
  • tek za dijakinje letnik 2004 in 2005 ob 16.30 uri

DOLŽINA PROGE

Dolžina proge za srednje šole je 3.150 m.

TEKMOVALNE KATEGORIJE

Tekmovanje je posamično in ekipno. Ekipo sestavljajo 4 dijaki, po 2 najbolje uvrščena v posamezni kategoriji oziroma 4 dijakinje, po 2 najbolje uvrščeni v posamezni kategoriji. Ekipno tekmovanje je ločeno za dijake in dijakinje. Za točkovanje velja sistem negativnih točk. V ekipni razvrstitvi se upoštevajo le šole s popolnimi ekipami.

  • dijaki letnik 2006 in mlajši
  • dijaki letnik 2004 in 2005
  • dijakinje letnik 2006 in mlajše
  • dijakinje letnik 2004 in 2005

EKIPNO TEKMOVANJE SREDNJIH ŠOL LJUBLJANE

Tekmovanje je posamično in ekipno. Najboljši trije posamezniki srednjih šol Ljubljane prejmejo kolajne. V tekmovanju za najboljšo šolo Ljubljane lahko ekipo sestavljajo 4 dijaki, po 2 najbolje uvrščena v posamezni kategoriji oziroma 4 dijakinje, po 2 najbolje uvrščeni v posamezni kategoriji. Ekipno tekmovanje je ločeno za dijake in dijakinje. Za točkovanje velja sistem negativnih točk. V ekipni razvrstitvi se upoštevajo le šole s popolnimi ekipami. Prve tri ekipe prejmejo pokale takoj po zaključenem tekmovanju.

TRASA PROGE

Tek srednjih šol se prične na Slovenski cesti in konča na Kongresnem trgu. Trasa poteka po ulicah in cestah središča mesta.

Start
Cilj
Štart: Slovenska cesta (pri Nami), Slovenska cesta, Gosposvetska cesta, Župančičeva ulica, Tomšičeva ulica, Beethovnova ulica, Šubičeva ulica, Slovenska cesta, Dvorakova ulica, Vošnjakova ulica, Župančičeva ulica, Tomšičeva ulica, Beethovnova ulica, Šubičeva ulica, Slovenska cesta, Cilj: Kongresni trg
Zdravstveno varstvo

Vsakdo tekmuje na lastno odgovornost. Ob trasi in na cilju dežura zdravniška služba.

Na prireditev pridite zdravi. Pomembno je, da nimate naslednjih simptomov in znakov: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki.

Z upoštevanjem predvsem higijenskih ukrepov zmanjšamo možnost za prenos povzročitelja okužbe in s tem ščitimo sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov je odgovoren vsak posameznik.

Nagrade

Prvi/e tri/je tekmovalci/ke prejmejo kolajne in praktične nagrade, prve tri uvrščene ekipe pa pokale.

Podelitev nagrad

Podelitev priznanj in nagrad v posamični kategoriji je takoj po prihodu v cilj, v ekipni kategoriji pa približno ob 17.15 uri na Kongresnem trgu.

Splošna določila

Tekmovanje poteka po pravilih Atletske zveze Slovenije/Svetovne atletske zveze in po tem razpisu.

Informacijska služba, ki daje vsa navodila v zvezi s tekmovanjem, posluje na TIMING Ljubljana, Staničeva 41, 1000 Ljubljana, tel: 01 234 80 00, e-mail: info@timingljubljana.si.

Rezultati bodo objavljeni na spletni strani.

Pritožbena komisija posluje na dan tekmovanja na Kongresnem trgu, med 13.30 in 17. uro, v prostorih sekretariata. Pisne pritožbe sprejema pritožbena komisija s predloženo kavcijo v višini 20 EUR.

Organizacijski odbor Volkswagen 26. Ljubljanskega maratona
Danilo Ferjančič, predsednik