1.800 m

Osnovnošolski tek 6. - 9. razred

Razdalja
1.800 m
Start
13.45
Prijavnina
Prijavnine ni
KRAJ PRIREDITVE
Središče in okolica mesta Ljubljane
DATUM IN ČAS PRIREDITVE
Sobota, 21. 10. 2023, ob 13.45 uri
PRIREDITELJ
Mestna občina Ljubljana
IZVAJALEC
TIMING Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov

TEKMOVALNE KATEGORIJE

Tekmovanje je posamično in ekipno. Za vseekipni vrstni red se upošteva osem (8) najboljših uvrstitev šole v tekmovalnem delu (ne glede na kategorijo in ne glede na spol). Zmaga šola z najmanjšim številom točk. V primeru enakega števila točk o uvrstitvi šole odločajo višje uvrstitve tistih, ki so se upoštevali za točkovanje. Za točkovanje velja sistem negativnih točk.

  • učenci 6. razred (2011)
  • učenke 6. razred (2011)
  • učenci 7. razred (2010)
  • učenke 7. razred (2010)
  • učenci 8. razred (2009)
  • učenke 8. razred (2009)
  • učenci 9. razred (2008)
  • učenke 9. razred (2008)

TEKMOVANJE OSNOVNIH ŠOL LJUBLJANE

Tekmovanje je posamično in ekipno. Najboljši trije posamezniki osnovnih šol Ljubljane prejmejo kolajne. Za vseekipni vrstni red se upošteva osem (8) najboljših uvrstitev šole v tekmovalnem delu (ne glede na kategorijo in ne glede na spol). Zmaga šola z najmanjšim številom točk. V primeru enakega števila točk o uvrstitvi šole odločajo višje uvrstitve tistih, ki so se upoštevali za točkovanje. Za točkovanje velja sistem negativnih točk. Prve tri ekipe prejmejo pokale takoj po zaključenem tekmovanju.

TRASA PROGE

Tek osnovnih šol se prične na Slovenski cesti in konča na Kongresnem trgu. Trasa poteka po ulicah in cestah središča mesta.

Start
Cilj
Štart: Slovenska cesta (pri Nami), Slovenska cesta, Dvorakova ulica, Vošnjakova ulica, Župančičeva ulica, Tomšičeva ulica, Beethovnova ulica, Šubičeva ulica, Slovenska cesta, Cilj: Kongresni trg
Zdravstveno varstvo

Vsakdo tekmuje na lastno odgovornost. Ob trasi in na cilju dežura zdravniška služba.

Na prireditev pridite zdravi. Pomembno je, da nimate naslednjih simptomov in znakov: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki.

Z upoštevanjem predvsem higijenskih ukrepov zmanjšamo možnost za prenos povzročitelja okužbe in s tem ščitimo sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov je odgovoren vsak posameznik.

Nagrade

Prvi/e tri/je tekmovalci/ke prejmejo kolajne in praktične nagrade, prve tri uvrščene ekipe pa pokale.

Podelitev nagrad

Podelitev priznanj in nagrad v posamični kategoriji je takoj po prihodu v cilj, v ekipni kategoriji pa približno ob 16.00, na Kongresnem trgu.

Splošna določila

Tekmovanje poteka po pravilih Atletske zveze Slovenije/Svetovne atletske zveze in po tem razpisu.

Informacijska služba, ki daje vsa navodila v zvezi s tekmovanjem, posluje na TIMING Ljubljana, Staničeva 41, 1000 Ljubljana, tel: 01 234 80 00, e-mail: info@timingljubljana.si.

Rezultati bodo objavljeni na spletni strani.

Pritožbena komisija posluje na dan tekmovanja na Kongresnem trgu, med 13.30 in 17. uro v prostorih sekretariata. Pisne pritožbe sprejema pritožbena komisija s predloženo kavcijo v višini 20 EUR.

Organizacijski odbor Volkswagen 27. Ljubljanskega maratona
Danilo Ferjančič, predsednik