%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

VW Ljubljanski maraton na poletih v Planici

27. 3. 2023

Slovenija je dežela športnih uspehov. Ponosni smo na športne dosežke in navijamo za naše športne junake. Ljubljanski maraton in FIS Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih sta dva od največjih športnih dogodkov v Sloveniji, ki ju ljudje pričakujejo vsako leto z navdušenjem. Slavimo športni duh in veselje do tekmovanja. Spodbujamo zdrav in aktiven življenjski slog, timsko delo, vztrajnost in predanost ter stremimo k ohranjanju te izjemne športne dediščine za prihodnje generacije, ki bo navdihovala in motivirala ljudi še mnogo let.

Kljub temu, da sta dogodka zelo različna, imata med drugim skupno zagotavljanje najboljših pogojev za udeležence in nepozabno izkušnjo za gledalce in navijače. Slovenske zastave vihrajo v ciljni ravnini letalnice bratov Gorišek in ob trasi maratona v glavnem mestu Slovenije. Ustvarjamo občutek skupnosti in pripadnost ter pripomoremo k utrjevanju nacionalne identitete. Vsako leto se udeleženci VW Ljubljanskega maratona in gledalci skokov v Planici spodbujajo med seboj ter tako ustvarijo pravo navijaško vzdušje. Sodelovanje med tema dvema dogodkoma je torej ključno, saj spodbuja športni duh in sodelovanje med ljudmi.

Vabljeni, da se udeležite nepozabnega zaključka izjemne zimske športne sezone v Planici, do tja pa se odpravite peš iz Kranjske Gore. Pravočasno si na planica.kompas.si zagotovite vstopnice.