%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

Maraton je postal del kvalifikacijskih maratonov za svetovno prvenstvo za starostne skupine 40+

10. 8. 2020

Veseli nas, da je naša maratonska razdalja postala del kvalifikacijskih maratonov za svetovno prvenstvo za starostne skupine Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Championships.

Povečanje števila izbranih kvalifikacijskih maratonov po vsem svetu, ki so del svetovne lestvice Abbott WMM Wanda Age Group World Rankings, ustvarja niz tekmovanj v maratonu preko celotnega leta, kar daje tekačem po vsem svetu priložnost, da so del nove dobe maratona za vse starostne skupine.

Udeleženci kvalifikacijskih tekmovanj v maratonu Abbott WMM Wanda Age Group World Ranking bodo osvojili točke glede na svojo starost, čas in spol, glede na naslednje starostne skupine za moške in ženske: 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80+.

Kvalifikacijsko obdobje traja od 12. oktobra 2020 do 31. decembra 2021. V tem času bodo lahko udeleženci osvojili največ dva kvalifikacijska časa in mesto na svetovnem prvenstvu Abbott WMM Wanda Age Group World Championships leta 2022 (prizorišče bo objavljeno do sredine leta 2021).

Tim Hadzima, izvršni direktor Abbott World Marathon Majors, je dejal:

"Zanimanje in navdušenje nad sodelovanjem na prvenstvu sta vse večja, v polnem razmahu pa je že druga izdaja. Tretje leto zapored delamo na tem, da najdemo nove lokacije."

"Upamo, da bomo s povečanjem števila sodelujočih maratonov dali priložnost še več tekačem, da najdejo kvalifikacijski dogodek v bližini in uresničijo svoje sanje o poskusu uvrstitve na svetovno prvenstvo."

"Hvala vsem našim partnerjem in organizatorjem maratonov, ki nam pomagajo razviti priložnosti za tekače vseh starostnih skupin po svetu."

Za več informacij o sistemu točkovanja in svetovni lestvici obiščite: https://www.worldmarathonmajors.com/agwr/how-it-works/

O ABBOTT WORLD MARATHON MAJORS

The Abbott World Marathon Majors (Abbott WMM) je serija šestih največjih in najbolj priznanih maratonov na svetu: Tokijski maraton, B.A.A. Bostonski maraton, Londonski Virgin Money maraton, BMW Berlinski maraton, Chikaški maraton Bank of America in TCS New York City maraton.

Za več informacij obiščite www.Abbottwmm.com