%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

Tadej Pogačar ambasador Volkswagen 27. Ljubljanskega maratona

18. 10. 2023

Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj! To je vodilo, ki do zmag in skozi življenje vodi našega kolesarskega šampiona Tadeja Pogačarja.

To je tudi sporočilo, ki ga želi prenesti na generacije mladih športnikov, ki bodo nastopili na Volkswagen 27. Ljubljanskem maratonu, zato se kot ambasador pridružuje maratonski ekipi.

Tadej je slast prve zmage okusil na pragu najstniških let. 11 let kasneje je sredi Pariza prvič v znak zmage v zrak dvignil roke. Prvi zmagi na Touru je čez leto dni dodal še drugo in tako postal najmajši dvakratni zmagovalec te najprestižnejše kolesarske dirke. Niz njegovih zmag nima konca. A vse se je začelo s prvo - zmago na vzponu na Krvavec leta 2009.

Marsikdo izmed mladih tekačev in tekačic, ki bodo nastopli na Volkswagen 27. Ljubljanskem maratonu, bo to soboto prvič stal na zmagovalnem odru. Trije prvouvrščeni na šolskih tekih bodo prejeli uradno majico Tadeja Pogačarja, kot nagrado za trud in spodbudo na športni poti. S Tadejevo željo, da ne bi nikoli odnehali in se nikoli predali!

Vsi udeleženci Volkswagen Ljubljanskega maratona boste brezplačno prejeli navijaško majico Tadej Pogačar, vse pa iz srca vzpodbudimo, da ob prevzemu majice, po lastnih zmožnostih, donirate v sklad Tadeja Pogačarja. Sredstva bodo šla za prizadete v poplavah.