%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

Maraton po Ljubljani je DOKONČNO ODPOVEDAN!

16. 10. 2020

Spoštovani tekači!

Borba, borba in še enkrat borba nam kljub vsemu ni prinesla zmage nad virusom in ukrepi NIJZ. Do konca smo se trudili, da vendarle izpeljemo letošnjo prireditev, upoštevajoč vse ukrepe, ki so bili pogoj za pridobitev dovoljenja. Še več, dodali smo še vrsto novih, ki bi zaščitili tako udeležence kot tudi organizatorje in izvajalce našega maratona. Težko je reči, ali je to za nas poraz ali zmaga. Mnenja so deljena. Zagotovo pa je v tej bitki zmagal virus SARS-CoV-2.

Žal je drugi val in vse večje naraščanje okuženih z virusom sovpadlo z našim standardnim terminom Ljubljanskega maratona in nam onemogočilo varno izvedbo prireditve. Dolgo časa smo kolebali, kaj narediti in kakšno odločitev sprejeti, da bi Maraton vendarle izpeljali v dobrobit ljubiteljev teka in tekaških prireditev. Menim, da smo tako v organizacijskem odboru kot v izvedbeni ekipi naredili vse, da izpeljemo letošnji Maraton tudi pod nemogočimi pogoji in ukrepi, vendar smo na koncu vseh izčrpanih možnosti ocenili nepredvidljivo situacijo in sprejeli končno odločitev po odpovedi Ljubljanskega maratona. 

Vsem prijavljenim tekačem sporočamo:

MARATON PO LJUBLJANI JE DOKONČNO ODPOVEDAN!

Vplačano prijavnino za Maraton po Ljubljani boste tekači dobili povrnjeno do konca meseca oktobra na vaš transakcijski oz. paypal račun.  

Tako kot pri odpovedi Volkswagen 25. Ljubljanskega maratona, vam tudi tokrat ponujamo udeležbo na Virtualnem Ljubljanskem maratonu - prijavo smo podaljšali do 19. 10. 2020.

Vse podrobnosti si lahko ogledate na tej povezavi.

Še enkrat se vam opravičujem za čakanje na odločitev o izvedbi letošnjega Maratona in vas vabim k sodelovanju tudi v prihodnje.

Ostanite odgovorni, ostanite zdravi.

Direktor Ljubljanskega maratona

Gojko Zalokar

V Ljubljani, 16. oktobra 2020