%D

novice

Konferenca za medije pred VW 26. Ljubljanskim maratonom

12. 10. 2022

V nedeljo, 23. oktobra bosta v Ljubljani sočasno potekala dva velika dogodka - volitve za predsednika republike Slovenije in VW 26. ljubljanski maraton. Na konferenci za medije v ljubljanski mestni hiši so organizatorji predstavili še zadnje izvedbene podrobnosti, s katerimi bodo tekačem omogočili nepozabno tekaško izkušnjo, volilcem pa neovirano udeležbo na volitvah.

Barbara Železnik, direktorica Timinga je poudarila, da jo veseli, da se maraton vrača na ljubljanske ulice v izvedbi, kot smo je vajeni – z bogatim sobotnim otroškim programom in maratonsko traso, ki bo izpeljana v enem samem krogu. Navdušuje pa tudi dejstvo, da je na nedeljski program pred zaključkom prijav prijavljenih že skoraj deset tisoč tekačev, sobotne številke pa se že približujejo pet tisoč. Vrhunski tekači, za katere je v organizacijskem odboru maratona zadolžen Gabrijel Ambrožič, bodo tokrat spet lovili dobre čase, tudi zato, ker je odlična izvedba dogodka in vrhunski rezultat zagotovilo, da bo VW ljubljanski maraton lahko ohranil zlati znak Mendarodne atletske zveze.

Organizatorji maratona, Državna volilna komisija in mestna občina Ljubljana ter mestne službe, so skupaj pripravili niz ukrepov: od brezplačnega javnega mestnega prometa, do kavalirjev, ki bodo na voljo ob nekaterih voliščih. Informacije glede voznih redov, obvozov... bodo na voljo na spletni strani LPP, okrepili pa bodo tudi informacijsko službo, ki je dosegljiva na telefonu:  01 582 25 82.

Promet bodo v času volitev spremljali tudi z dronom in tako zagotovili hitro posredovanje v primeru prometnih zamaškov, okrepili pa so tudi varnost.

Direktor Državne volilne komisije Dušan Vučko je izpostavil, da so se okrajne volilne komisje posebej pripravila na morebitne navale volilcev na predčasnih volitvah in v času, ko bodo dostopi do volišč še prosti (pred 9.00 in po 15.00).

Vse informacije za tekače in drugi pomembni podatki, v povezavi z maratonom, volitvami, prehodi in dostopi do volišč, bodo objavljeni tudi na spletni strani ljubljanskega maratona.