%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

Kaj čaka tekače na okrepčevalnih postajah?

17. 10. 2023

Tekačice in tekači se boste lahko okrepčali na okrepčevalnih postajah VW Ljubljanskega maratona. Poleg vode in sadja, vas bodo čakali še Crown izotonični napitek in Crown energijska žele ploščica.

Crown izotonični napitek z okusom pomaranče vas čaka na 5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km in na 40 km.

Crown energijska žele ploščica z okusom pomaranče vam bo na voljo na okrepčevalnih postajah na 10 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km in 40 km.

Izotonični napitek zagotovo spada med pomembnejše športne dodatke tekača na dolge proge. Samo voda je za tekača premalo in dokazano je, da nadomeščanje tekočine skupaj z ogljikovimi hidrati in elektroliti (mineralnimi solmi) med vadbo lahko prepreči dehidracijo in s tem odloži utrujenost, kar pomeni izboljšano zmogljivost.

Crown Sport Nutrition Isodrink & Energy je športni napitek v prahu najvišje kakovosti in vrhunske sestave, ki zagotavlja vse potrebne sestavine ne le za vzdrževanje, ampak tudi za izboljšanje učinkovitosti na vaših treningih in tekmovanjih. Vsebuje idealno matrico treh virov ogljikovih hidratov, dekstroze, maltodekstrina in fruktoze, v razmerju 2:1:1. Vsebuje tudi minerale, bolj znane kot elektroliti ali soli, ki poleg že omenjenih koristi izboljšajo tudi antidiuretični učinek, zato se skozi ledvice izloči manj tekočine in posledično se izboljša hidracija.

Crown Energy GUM Bar je energijska žele ploščica najvišje kakovosti z vrhunsko sestavo, ki zagotavlja vse potrebne sestavine za izboljšanje učinkovitosti na treningih in tekmovanjih. Gre za želirano različico energijskega gela, ki jo je enostavno žvečiti. Še posebej je priročna, saj jo lahko zaužijemo en del, preostali del pa pospravimo nazaj v žep in prihranimo za kasneje. Želatinasta oblika omogoča, da se ne razlije po žepu, da se ne lepi po prstih in je ni težko zaužiti. Vsebuje dva vira ogljikovih hidratov, dekstrozo (v obliki glukoznega sirupa) in saharozo, ki zagotavlja tri vrste ogljikovih hidratov, saj je saharoza vir glukoze in fruktoze. Ti so potrebni, ker vnos ogljikovih hidratov med športno vadbo izboljša učinkovitost.

V cilju boste tekači postreženi s Crown energijsko ploščico v različnih okusih in proteinsko ploščico Go On, prav tako v različnih okusih.

Crown Energy Bar je kakovosten vir ogljikovih hidratov, ki jih večinoma zagotavlja oves, dodane so beljakovine za hitro absorpcijo in ne vsebuje palmovega olja. Tekstura je sočna in hitro prebavljiva.

Go On beljakovinska ploščica je bogat vir beljakovin, vitaminov in prehranskih vlaknin. Njena sestava lahko prispeva k hitrejši rasti mišične mase, ustreznemu delovanju živčnega sistema ter izboljšanju energijske presnove.

Uporabite kodo LM25 za 25 % popust pri nakupu izdelkov v www.vitalgo.si. Koda velja do 6.11.2023.