Volkswagen 25. Ljubljanski maraton

25. oktober 2020

TEHNIČNA NAVODILA - ROLERJI

Vse tekmovalce obveščamo, da lahko dvignejo štartno številko:

Na Sejmu »Tečem« Expo Volkswagen 21. Ljubljanskega maratona (Marmorna dvorana, Gospodarsko razstavišče):

v četrtek, 27. oktobra 2016: od 9.00 - 19.00 ure, 
v petek, 28. oktobra 2016: od 9.00 - 19.00 ure, 
v soboto, 29. oktobra 2016: od 9.00 - 19.00 ure, 
v nedeljo, 30. oktobra 2016: od 6.30 - 9.30 ure.

Navodila pozorno preberite:

 1. Roleristi prevzemajo štartne številke na posebnem prijavnem mestu. Vsak rolerist prejme v prijavnici štartno številko, majico in torbo za garderobo (prevzem obojega bo s posebnim kuponom) ter kupon za testeninko, razen tistih, ki so se prijavili po 15. septembru 2016 (dobijo samo štartno številko). Zaradi uvedbe tehnologije brez podloge, ChampionChipi za tekmovalce na rolanju ne bodo veljali. Zato bodo vsi roleristi ob prevzemu štartne številke, ob kavciji 10 EUR dobili začasni čip, ki ga morajo pritrditi na roler. Čip bodo po prihodu v cilj vrnili na Trgu republike, poleg garderobnega prostora, kjer bodo vračali tudi kavcijo. 
 2. Tekmovalci v hitrostnem rolanju morajo pripeti štartno številko na desno stran stegna.
 3. Štartni prostor bo razdeljen v cone. Vstop v cono je možen le s štartno številko. Vhod v cono je na koncu cone oz. pred začetkom naslednje.
   - cona Rolanje/Handbike Roleristi se razporedijo pred paraplegike. Cona se zapre ob 10.10 uri.
  Cone se zapirajo NAJKASNEJE v zapisanem času oziroma prej, če je cona zapolnjena z udeleženci.
 4. Roleristi morajo imeti čip nameščen na rolarju (desni ali levi čevelj). Za pravilno namestitev na vidno mesto odgovarja vsak tekmovalec sam. Rezultat brez čipa se ne upošteva. Vsi roleristi morajo obvezno imeti čelado, preostala zaščitna oprema je priporočljiva. Tekmovalcem in tekmovalkam brez čelade nastop ne bo dovoljen.
 5. GARDEROBE bodo na razpolago v garderobnem šotoru na Trgu republike. Organizator bo poskrbel tudi za slačilnice, kjer se boste lahko preoblekli. Svojo garderobo boste lahko oddali izključno v torbi, ki jo boste dobili ob prevzemu štartnih številk in vam ostane v trajno last. Vreč ali drugih torb ne bomo sprejemali. Po tekmi lahko torbo prevzamete izključno ob predložitvi štartne številke. Za shranjevanje obleke organizator ne jamči. TUŠI bodo zagotovljeni v bazenu Tivoli, Celovška 25.
 6. SANITARIJE bodo zagotovljene v plastičnih prenosnih WC-jih na štartu ob Slovenski cesti (proti Šubičevi cesti), na Kongresnem trgu in Trgu republike in na trasi maratona na vsaki okrepčevalnici.
 7. Ogrevanje na tekmovalnem prostoru je dovoljeno izključno v času popolne zapore cestišča (Slovenska cesta). Ogrevanje pred štartno linijo ni dovoljeno!
 8. Vsi štarti so na Slovenski cesti (pred Cubom). Cilj za roleriste bo v višini kipa Emonca na Slovenski cesti, v nadaljevanju Slovenske ceste pa bo zagotovljeno dovolj prostora za zaustavljanje. 
 9. Čas štarta:
  - štart polmaratona za paraplegike in roleriste je ob 10.25 uri.
 10. Limit rolarskega polmaratona je 1 ura 30 min. Če bodo najboljši tekači dohiteli roleriste, se morajo ti po opozorilu organizatorja obvezno umakniti s proge. Neupoštevanje navodila pomeni diskvalifikacijo. 
 11. Na trasi maratona je na vsakih pet kilometrov okrepčevalnica (4 okrepčevalnice). Na okrepčevalnicah bo na voljo voda za osvežitev, pitna voda v plastenkah in kozarcih, energetik, sladkor v kockah, čokolada, sadje (banane, mandarine). 
 12. Na trasi maratona bodo štiri kontrolne točk/vmesni časi, na katerih bodo sodniki spremljali in beležili vrstni red tekmovalcev. 
 13. Po prihodu v cilj bo imel tekmovalec v okrepčevalnem šotoru na Trgu republike na razpolago vodo v plastenkah in okrepčila: juho, čaj, energetik, sadje (banane in mandarine), čokolado in piškote.
 14. Medicinska služba bo delovala na cilju in okrepčevalnih mestih. Za zadnjim tekmovalcem v rolanju se bo peljal reševalec na motorju. 
 15. Razglasitve rezultatov v kategoriji bodo:
  - za rolerski polmaraton absolutno moški ob 11.15 uri (predvidoma)
  - za rolerski polmaraton absolutno ženske ob 11.25 uri (predvidoma)
  Tekmovalci-ke, ki ne bodo dvignili priznanj na posebnem prostoru, morajo to storiti v 14 dneh po maratonu oziroma najkasneje do 14.11.2016 na  TIMING-u Ljubljana, Staničeva 41, Ljubljana.Vsi tekmovalci v rolarskemu polmaratonu lin lahko dobijo priznanja za udeležbo v posebnem šotoru na Trgu republike oziroma si ga lahko po tekmovanju natisnejo na spletni strani www.vw-ljubljanskimaraton.si. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani www.vw-ljubljanskimaraton.si.
 16. Vsem udeležencem in udeleženkam Volkswagen 21. Ljubljanskega maratona želimo veliko uspehov, zadovoljstva in užitkov z našo željo po udeležbi na naslednjem 61. POHODU Ljubljana 2017 (4. - 6. maj 2017) in Volkswagen 22. Ljubljanskem maratonu Ljubljana 2017, ki bo predvidoma 29. oktobra 2017.

Organizacijski odbor Volkswagen 21. Ljubljanskega maratona 2016