Volkswagen 25. Ljubljanski maraton

25. oktober 2020

Sklepi izredne seje Organizacijskega odbora 21. Ljubljanskega maratona

Sklepi izredne seje Organizacijskega odbora Volkswagen 21. Ljubljanskega maratona, dne 4.11.2016 ob 12 uri.

Organizacijski odbor je po rekonstrukciji dogodka in zbranih informacijah med 39. in 40. kilometrom, na križišču med Rozmanovo in Ilirsko ulico, sprejel naslednje sklepe:

Sklep 1: Vodilni štirje tekači so pritekli v križišče Rozmanove in Ilirske ulice, ko sta v istem trenutku v križišče pripeljali dve policijski vozili na interventni nujni vožnji, z vključenimi zvočnimi in svetlobnimi signali.

Sklep 2: Službeno vozilo, v katerem je bil vodja policijskega varovanja in je zavilo v istem križišču levo na Ilirsko ulico v smeri Njegoševe ceste, ni bilo vzrok, da bi mu kdor koli sledil in skrenil z uradne trase maratona, saj je bilo že izven vidnega polja tekačev.

Sklep 3: Vodilni štirje tekači so v križišču v trenutku srečanja z vozili na nujni interventni vožnji, zaradi spleta nesrečnih okoliščin, pomotoma zavili izven trase, levo na Ilirsko ulico.

Sklep 4: Zaradi ugleda Ljubljanskega maratona se tekačem, ki bi lahko dosegli rekord proge, izplačajo nagrade in bonusi, kot bi jim šli, če nesrečnega dogodka ne bi bilo. S tem želimo za prihodnja leta zagotoviti, da se vrhunski tekači vrnejo na Ljubljanski maraton in da se v skladu s pričakovanji župana doseže svetovni rekord.


Izjava župana:

Župan se zahvaljuje organizatorjem in policiji za odlično opravljeno delo, vsem tekačem za izjemno udeležbo in Ljubljančanom za podporo ob trasi ter razumevanje zaradi zapor cest. Ljubljanski maraton je izjemna blagovna znamka, s katero spodbujamo zdrav način življenja, tovarištvo in prepoznavnost Ljubljane v svetu.