Volkswagen 23. Ljubljanski maraton

28. oktober 2018

S kakovostno in pravilno pripravljeno hrano do cilja

Zelenjava je zdrav vir vitaminov in mineralov, a način kuhanja vpliva na to, koliko teh hranil dejansko pride do vašega krožnika. Pri teku je zgodba podobna.
Pravilna prehrana in vadba vas pripeljeta do boljših rezultatov. Če želite ohraniti hranila, je na splošno najbolje, da je čas kuhanja čim krajši, temperatura čim nižja in količina tekočine čim manjša.

Če želite preteči maraton z nasmehom na obrazu, poslušajte svoje telo, težavnost treningov povečujte postopoma, poskrbite za vnos kakovostne in pravilno pripravljene hrane. Zato je kuhanje v pari eden izmed najboljših načinov kuhanja večine zelenjave. Dodatna prednost pri kuhanju s paro je ohranitev barve, tako bo izgled zelenjave tako dober kot okus. Vaš tek pa sproščen in zmagovalen.

Tekači priporočamo parne pečice, so najpreprostejši način, da dobro hrano naredite še okusnejšo: https://www.electrolux.si/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/eob9956xax/